ETUSIVU
ESITTELY
AJANKOHTAISTA *
KOHTEIDEN LUETTELO
KOKOELMIEN LUETTELO
HANKKEEN TUKEMINEN
Rahankeräyslupa
Pelasta nimikkokohde
Tue yhteistukikohdetta
Lahjoita ohjelmalle
Yhteydenottopyyntö
TUKIJAT
YHTEYSTIEDOT
Pelasta KIRJA

Lahjoitus kulttuuriperinnön hyväksi

Lahjoittamasi summa kohdentuu suoraan Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahastoon, josta se käytetään lyhentämättömänä valitsemasi kohteen säilytystoimiin. Kansalliskirjaston mikrokuvaus- ja konservointilaitos huolehtii aineiston käsittelystä. Konservoinnin yhteydessä tehdään myös aineiston digitointi, ja teos siirtyy käsittelyprosessin jälkeen kaikkien vapaasti käytettäväksi kirjaston digitaalisen aineiston tietokantaan.

LAHJOITUSVAIHTOEHDOT

Pelasta nimikkokohde

Valitse kohde ohjelman luettelosta ja lahjoita pelastustyön kattava summa. Tällöin saat nimesi pysyvästi teoksen digitaalisen version yhteyteen ja kirjaston verkkosivuille.

Valitse kohde luettelosta, klikkaa TUE KOHDETTA -painiketta ja täytä lahjoittajalomake »

Pelasta valintasi mukaan itsellesi tärkeä kohde

Voit myös ehdottaa pelastettavaksi jonkin muun kuin tässä ohjelmassa mainitun dokumentin kirjaston kokoelmista. Neuvottele tästä kirjaston asiantuntijoiden kanssa. Kun kustannat koko työn, saat nimesi pysyvästi teoksen digitaalisen version yhteyteen ja kirjaston verkkosivuille.

Yhteystiedot ›

Tue yhdessä muiden kanssa  yhteistukikohde

Voit myös lahjoittaa vain osan kohteen tukisummasta. Valitsemme kerrallaan muutamia kohteita, joita voit tukea vähintään sadan euron summalla. Nimesi julkaistaan tällöin kirjaston verkkosivuilla.

Valitse osittain tuettava kohde ja
täytä lahjoittajalomake ›

Tee lahjoitus määrittelemättä kohdetta

Voit myös lahjoittaa summan, jolla tuetaan Pelasta kirja -ohjelman yleisiä tavoitteita. Suuntaamme summan puolestasi jonkin ohjelman kohteen hyväksi. Pienin lahjoitussumma on 50 euroa, koululaisille ja opiskelijoille 10 euroa, ja nimesi julkaistaan tällöin kirjaston verkkosivuilla.

Täytä lahjoittajalomake ›

Käynnistä merkkipäiväkeräys

Merkkipäiväkeräys Kulttuuriperintörahaston hyväksi käynnistetään sopimalla asiasta rahaston yhteyshenkilöiden kanssa. Muistamiset osoitetaan Helsingin yliopiston rahastojen tilille ja lahjoituksen tiedonantoihin merkitään merkkipäivän viettäjän ja onnittelijoiden nimet.

Täytä yhteydenottolomake ›

Muista merkkipäivän viettäjää

Merkkipäivän viettäjää ilahduttaa lahjaksi tarjottu osallistuminen Pelasta Kirja -kampanjaan ja nimi hyvän asian yhteydessä internetissä.

Täytä lahjoittajalomake ›

Lahjoita on-line

Voit lähettää lahjoituksesi suoraan verkossa. Siirry yliopiston verkkolahjoitussivulle. Valitse lahjoituskohteista ”rahastot” ja rahastoista Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahasto. Merkitse viestikohtaan ”Pelasta kirja”. Merkitse myös Pelasta kirja -kohteen numero, mikäli haluat lahjoituksen kohdistuvan tiettyyn teokseen.

Online-lahjoitus ›

Yhteydenottopyyntö

Mikäli olet kiinnostunut lahjoittamisesta, ja haluat, että otamme yhteyttä Sinuun, voit lähettää yhteystietosi lomakkeella.

Yhteydenottolomake ›